Anne-Liisa Palmu-Joronen – Nokia-vuodet


Palmu-Jorosen kirjaan suhteeni on hyvin ristiriitainen. Ehkä siitä kertoo jotain se, että kirja on viettänyt paljon aikaa yöpöydälläni – en ole saanut sitä luettua. Mutta kun viimein sain siihen tartuttua, yllätyksekseni huomasin nauttivani siitä.

 

”Vaikka Suomessa on kykyä, tietoa ja taitoa, yhteiskunnassamme on räikeitä epäkohtia, jotka kertovat meidän unohtaneen itsemme ja lähimmäistemme ihmisyyden tavoitellessamme taloudellista menestystä.” – Anne-Liisa Palmu-Joronen

Kirjan kaksiosaisuus oli ehkä syynä hidasteluuni. Luin nopeasti Nokian vuosista kertovan osuuden, mutta kun siirryttiin valmentamisen ja johtamisen teemoihin, kohtasin sisäistä vastustusta. Mitä juristi voisi sanoa johtajuudesta?

 

Olin väärässä. Sanottavaa oli paljonkin. Laittamalla vastakkain käsitteet tehokkuusjohtaminen ja luottamusjohtaminen, hän käsitteli johtamisen teemoja laajasti; ikä, sukupuoli, itsetuntemus, persoona, lapsuus, hyveet jne. saivat osansa. Tässä laaja-alaisuudessa on myös kirjan anti ja ongelma. Toisaalta pintaraapaisu kaikkeen ei päästä teemoja kovin syvälle. Ehkäpä kirjoittaja on ajatellut, että teoksen avulla hän pääsee puhujana syventämään ajatuksiaan yleisölle.

 

Teemat sinänsä ovat niin mielenkiintoisia, että tälle voisi jopa olla tilausta!

ANNE-LIISA PALMU-JORONEN

Nokia-vuodet (s. 352)

Atena Kustannus Oy 2009.© 2013- RayQ Oy
^