Antti Isokangas & Riku Vassinen – Digitaalinen jalanjälki


Digitaalinen jalanjälki… Viimeaikoina on puhuttu paljon jalanjäljistä. On ekologista, sosiaalista ja niin edelleen. Digitaalinen jalanjälki on kuitenkin kasvaessaan positiivista eli sitä tulee pyrkiä kasvattamaan.

 

”Sosiaalista mediaa ei johdeta Suomen armeijan opeilla. Tärkeintä on kannustaa ihmiset ottamaan osaa ja ohjata heitä oikeaan suuntaan.” – Antti Isokangas & Riku Vassinen

 

Käytännössä kyseessä on niinkin yksinkertainen asia kuin omistaminen; teemojen, aiheiden ja jopa hakusanojen omistaminen verkossa. Mitä enemmän omistat, sitä suurempi on digitaalinen jalanjälkesi. Mitä useampi polku verkossa johtaa sinun luoksesi, sitä suurempi on jalanjälkesi.

 

Voidaan kysyä kysymys, jota ansiokkaassa kirjassa ei käsitelty. Kysymys vastuusta. Mitä suurempi jalanjälki, sitä suurempi vastuu. Miten tämä tulisi huomioida verkossa? Itse uskon, että laeilla tai säädöksillä ei päästä pitkälle, tarvitaan jokaiselta digitaalisen jalanjäljen omaavalta vastuuta ja velvollisuuden tuntoa. Lopulta kyse ei ole siitä, kuka on kukkulan kuningas, vaan siitä, kuka on toiminnallaan edistänyt eniten hyvää ja ihmisyyttä – hyvyyden jalanjälkeä.

McReads.com

ANTTI ISOKANGAS & RIKU VASSINEN

Digitaalinen jalanjälki (s. 240).

Talentum 2010.© 2013- RayQ Oy
^