Arvojen Areena

Mistä kaikki alkoi?


Joulukuussa 2008 joukko nuoria miehiä kokoontui yhteen. Heitä kaikkia kiinnosti arvot, ja useaa heistä yhdisti kokemus Arvojen Akatemiasta. Ajatuksena oli tehdä jotain samanlaista, mutta erilaista nuorien kanssa. Erilaisia vaihtoehtoja pohdittiin ja workshopattiin. Kokoonpano eli (saimme mukaan yhden naisenkin) ja ajatukset vaihtuivat. Lopulta olimme valmiita viemään ajatusta eteenpäin. Kevättalvella 2010 tapasimme tuoreen kirkkoneuvoksen Suomen ev.lut. kirkon kirkkohallituksesta, Pekka Huokunan. Ikimuistoinen kohtaaminen.

Arvokas kohtaaminen

Yhden illan aikana Pekka sai vakuutettua meidät, että tämä tehdään – ja me Pekan, että se kannattaa tehdä juuri meidän kanssamme. Siitä alkoi aktiivinen ideointi ja suunnittelu: piti luoda Arvojen areenan DNA. Lopulta päädyimme ratkaisuun, joka on osoittanut toimivuutensa ja kestävyytensä: kolmen päivän seminaari toukokuussa Unkarissa sekä tätä edeltävä tapaaminen Arkkipiispan luona maaliskuussa.

Mitä sitten tapahtui?

Toukokuussa 2011 järjestimme ensimmäisen seminaarin Arvojen areenan nimellä yhteiskunnan tuleville vaikuttajille. Mukana oli erialojen nuoria vaikuttajia aina kansanedustajasta kunnanjohtajaan. Värikkäitä luottamuksellisia keskusteluja arvostavassa hengessä oli siis luvassa. Tämän jälkeen hyvästä palautteesta johtuen Arvojen areena 2012 näki myös päivän valon, samoin 2013. Jatkoa näyttäisi seuraavan näidenkin jälkeen. Helmikuussa 2013 järjestettiin ensimmäinen Arvojen areenan Vuosijuhla, jonne kutsuttiin sekä 2011 että 2012 osallistujat. Tällekin uskon pitkää ikää.

Miksi?

Ihmiset tarvitsevat turvallisen ja rauhallisen kohtaamispaikan erilailla ajattelevien ihmisten kohtaamiseen. Näin voimme oppia toisiltamme, ymmärtää asioita paremmin sekä luoda ystävyyssuhteita, joissa voi jakaa vaikeitakin asioita, mutta myös kannustaa toisiamme. Kirkko on erinomainen isäntä tällaiselle kohtaamiselle niin osaamisensa kuin tahtonsakin kannalta.

Minulla on ollut ilo ja kunnia olla se, joka käynnisti prosessin joulukuussa 2008. Tämän jälkeen olen saanut olla mukana sydämellisten ihmisten kanssa rakentamassa arvokkaampaa Suomea. Olen syystäkin kiitollinen ihan jokaiselle jo mukana olleelle ja vielä vuoroansa odottavalle.

© 2013- RayQ Oy
^