Frans Johansson – Medici-ilmiö – Huippuoivalluksia alojen välimaastossa


Harvoin lukee kirjoja, joiden kanssa on samaa mieltä jo ennen lukemista. Näin lukemisesta tulee enemmän todistusaineiston keräämistä oman näkökulman tukemiseksi, jos joskus joutuisin omia mielipiteitään perustelemaan. Siksi tämä kirja oli vaarallinen juuri minulle.

 

”Mutta parhaat tulokset syntyvät ympäristössä, jossa palkitaan sekä menestyksestä että epäonnistumisesta – ja rangaistaan toimettomuudesta.” – Frans Johansson

Nimittäin, kohta alan oikeasti uskomaan, että olen oikeassa – kerrankin. Tämähän saattaa pakottaa minut jopa toimimaan uskomuksieni mukaisesti tai suositella sitä myös muille. Vastuu alkaa pelottamaan.

 

Kirja oli vahva todistus monipuolisen osaamisen, uteliaisuuden ja rohkeuden puolesta. Kaikki uudet jutut syntyvät vanhoja juttuja epäpyhästi yhdistelemällä. Välimaastot alojen välissä ovat uusien oivallusten syntysijoja.

 

Tarvitsemme luottamusta ja uskoa edetä uusille aloille. Kykyä luoda ja nähdä mahdollisuuksia siellä, missä muut eivät niitä vielä näe. Tässä on mielestäni kirjan vahva viesti.

FRANS JOHANSSON

Medici-ilmiö - Huippuoivalluksia alojen välimaastossa (s. 266)

Talentum 2005.© 2013- RayQ Oy
^