Henri Elo – Löydä helmet – vältä kuplat!


Henri Elon omakustanne on mielenkiintoista luettavaa. On avartava kokemus lukea ideologisesti kiihkotonta analyysiä asioista kuten sijoittaminen, omistajanetu tai optiot. Kaikista näistä nimittäin saa kuulla paljon täysin epäasiallista mutu-puhetta harva se päivä.

”Jos opiskelija saa 5 000 euroa myyntivoittoa ja 20 000 euroa myyntitappiota, hänen pääomatuloiksi katsotaan opintotukisäännöksissä 5 000 euroa! Rahojaan hoitavaa osakesijoittajaa nöyryytetään heti koulun penkiltä lähtien.” –  Henri Elo

 

Kirjan perusteella vaikuttaa siltä, että kirjoittajalla on jalat tukevasti maassa ja arvot kohdallaan. Niin useasti hän muistuttaa myös pörssin vaaroista – it-kuplan puhkeaminen vuosituhannen vaihteessa saa olla useasti ikävänä ja vaarallisena esimerkkinä. Mutta myös osakesijoittamisen onnistumiset saavat osansa: onnellinen hän, joka osasi nähdä ajan merkit ostaessaan Nokian osakkeita kesällä 1996 hintaan 1,53 euroa/kpl ja myydessään ne keväällä 2000 65 eurolla/kpl.

 

Kirja on rakennettu miellyttävällä tavalla: siinä on sopivassa suhteessa teoriaa, soveltamista, esimerkkitapauksia ja konkreettisia sijoitusneuvoja. Myös kirjaan liittyvät Internet kotisivut ja nettiblogi ovat tutustumisen arvoisia.

 

Lopuksi yksi Elon esittämä neuvo niille, joille juuri nyt osakesijoittaminen on ajankohtaista: ”Yksi strategia toimii aina: hajauta ajallisesti, hajauta eri toimialoille ja sijoita pörssiin vain sen verran rahaa kuin sinulla on varaa menettää. Tutki yrityksiä, älä suhdanteita – yritykset tuottavat voittoa, suhdanteet päänvaivaa!” Hyvä neuvo, aion kokeilla!

 

HENRI ELO

Löydä helmet – vältä kuplat! (s. 144)

Omakustanne, Tmi Henri Elo 2007.© 2013- RayQ Oy
^