Jaakko Aspara et al. – Johtajuuden seitsemän syntiä


Ensiksi on sanottava, että tällaisia kirjoittajakokoonpanoja tarvitaan lisää. Eri yhteiskunnan osa-alueilta tulevat kirjoittajat tuovat uskottavuutta kaikkeen, mikä käsittelee maailman vaikeinta asiaa: ihmistä.

”Meillä firmat kantavat vastuunsa pääsääntöisesti erittäin kunnioitettavasti. Ne tarjoavat työpaikkoja, maksavat veroja ja huomioivat ekologiset reunaehdot. Itse asiassa jossain olennaisessa mielessä ihminen on pohjimmiltaan luotu yrittäjäksi. Jo Aatami ja Eeva halusivat tehdä uutta ja testata rajojaan – tosin onnettomin seurauksin. Mutta he olivatkin kouluja käymättömiä tunareita, jotka polttivat sormensa.”
– Jaakko Aspara et al.

 

Ihmistä tässäkin lähestytään, johtajana ja seuraajana. Yhdessä johtajuutena. Ideana on, että johtajuutta vaivaa seitsemän syntiä klassisten kuoleman syntien mukaisesti. Näihin kaikkiin tarjotaan maailmassa vääriä sovituskeinoja. Kirjoittajilla on sen sijaan tarjota autuuden avaimet ja kertakaikkinen synninpäästö.

 

Tällaisen käsityksen voisi saada, jos orjallisesti noudattaisi kirjan rakennetta. Kuitenkin oikea ja väärä kuten kirjoittajatkin tietävät on kontekstiin sidottua. Yhtä aina oikeaa katumusharjoitusta ei ole eikä samaa anetta voi ostaa yhä uudelleen. Kuitenkin parannusta kannattaa harjoittaa tekemällä päivittäiset kriittiset huomiot, kokonaisvaltaiset ajatelmat ja ihmisyyteen syventymiset.

 

Ehkä johtajuuskin siinä tulee pelastettua.

JAAKKO ASPARA ET AL.

Johtajuuden seitsemän syntiä (s. 116)

AaltoEE 2012© 2013- RayQ Oy
^