Janne Ruokonen – Nopeammin!


Arkipuheissa ymmärretään usein nopeus ja kiire samankaltaisiksi asioiksi. Tästä voi seurata väärinkäsitys, jonka mukaan kannattaa hidastaa tahtia eikä kiirehtiä, eli toimia ”nopeasti”. Janne Ruokosen kirja ”NOPEAMMIN!” tekee selkeän pesäeron kiireen ja nopeuden välille.

 

”Nopeus ei suinkaan ole tekemistä yhä pienemmässä aikayksikössä. Nopeus tarkoittaa tuottamasi lopputuloksen, siis arvon, lisäämistä annetussa ajassa.” – Janne Ruokonen

 

Kirja käsittelee nopeuteen liittyviä konkreettisiä esimerkkejä yrityselmästä ja arkipäivästä sekä kehottaa lukijaa ryhtymään toimeen. Nopeaksi kun ei opi pelkästään lukemalla, vaan tekemällä. Tähän tekemiseen kirja tarjoaa keinoja loogisessa järjestyksessä.

 

Ruokonen korostaa kirjassa nopeuden käsitteen oivaltamista kokonaisuutena. Nopeus ilman tarkoitusta ja päämäärää ei välttämättä ole tavoittelemisen arvoinen tila. Tekemisen tarkoituksellisuus ja miellekkyys ovat henkilökohtaisia asioitas, jotka pitkällä tähtäimellä parantavat varmasti elämänlaatuas. Kun soveltaa tietoisesti kirjan keinoja ja esimerkkejä arkipäivään, tulee nopeus näkymään positiivisesti oman elämän lisäksi myös läheisten elämässä.

 

Tästä kirjasta löytää varmasti uusia keinoja ”nopeampaan” elämää, vaikka olisi jo aiemmin tutustunut tehokkuutta ja ajankäyttöä käsittelevään kirjallisuuteen. Suosittelen kirjaa lämpimästi jokaiselle, joka haluaa saavuttaa päämäärät henkilökohtaisessa elämässään tai liiketoiminnassaan NOPEAMMIN!

JANNE RUOKONEN

Nopeammin! (s. 138).

Talentum 2009.© 2013- RayQ Oy
^