Janne Tienari & Rebecca Piekkari – Z ja epäjohtaminen


Oikeastaan kirjan mielenkiintoisin anti on yllä sitaatiksi nostettu toteamus. Kirja itsessään ei tähän toteamukseen paneudu, vaikka siihen vastaamisen yrittäminen olisi vasta jotain todella uutta.

 

”Kun osa ihmisistä nauttii integroidusta maailmankylästä, jossa ei ole fyysisiä ja henkisiä rajoja, muut luovat heille siihen tarvittavan infrastruktuurin. Jonkun pitää siivota, kokata ja hoitaa sairaat. Jonkun pitää valaa sementtiä, korjata roskat ja ajaa bussia. Edelleen.” – Janne Tienari & Rebecca Piekkari

 

Yleisesti tiedossa on, että kaikki nuorten johtamiseen perustuvat kirjat käsittelevät vain erittäin pientä otosta kaikista nuorista – kärjistäen kantakaupungissa asuvia, trendikkäitä ja ajatustyötä tekeviä ihmistaimia. Näiden motivoimisen keinoja ja haasteita teos kuvaa erinomaisesti ja antaa rakentavia esimerkkejä heidän johtamiseensa.

 

Mutta se todella kiinnostava asia olisi, miten johtaa muita nuoria – suurta enemmistöä. Miten vapaudesta haaveileva bussikuski saadaan motivoitua starttaamaan työkalunsa joka päivä 6.38 varikolla tai kolmivuorotyötä tekevä vastuunkantaja olemaan ylpeä työstään? Näiden ihmisten elämästä harva kirja kertoo.

 

Nyt kun kirjoittajat ovat kirjoittaneet erinomaisen katsauksen marginaalitöistä, niin olisi kiva lukea heiltä seuraavaksi teos, jossa he pohtivat tuota yllä olevaa sitaattia. Uskon, että he siihen pystyisivät.

JANNE TIENARI & REBECCA PIEKKARI

Z ja epäjohtaminen (s. 288)

Talentum 2011.© 2013- RayQ Oy
^