John P. Kotter – Tärkeys järjestykseen. Nyt.


Muutosjohtamisen gurun, John Kotterin, teoksen Tärkeys järjestykseen. Nyt. (A Sense of Urgency) pääsisältö on Kotterin määrittämän muutosjohtamisen kahdeksan askelman portaiden ensimmäisessä askelmassa, tärkeysjärjestyksen määrittämisessä ja ihmisten kannustamisessa tarttumaan tilaisuuksiin. Kirja vetää yhteen sataa erilaista muutoshanketta ja havaintoja niistä. Kirjan voisi nähdä eräänlaisena karismaattisen johtamisen työkaluna muutosjohtamisen alkutaipaleelle.

 

”Erikoista on, että myös erittäin etevät ihmiset saattavat olla ällistyttävän sokeita muutosten tarpeellisuudelle.” – John P. Kotter

 

Kevyt kirja on helppolukuinen ja hyvin jäsennelty, sisältää hyviä listoja sekä havainnollistaa kuvioin. Teos on täynnä erilaisia esimerkkejä, jotka on kirjoitettu kevyesti ja helposti luettavasti.

 

Vaikka kirjassa ei mennä case-esimerkkeihin kauhean syvälle, ei niistä jää silti epäselvyyttä. Hyvä teos luettavaksi nopeissa muutoksissa toimivalle johtajalle tai sellaiseksi haluavalle. Guru ei jättänyt kylmäksi. Kirja on erityisen suositeltava jos on lukenut Kotterin Jäävuoremme sulaa.

JOHN P. KOTTER

Tärkeys järjestykseen. Nyt. (s. 144).

Talentum 2009.© 2013- RayQ Oy
^