Jukka-Pekka Vuori – Kasvun paikka


Yritys toisensa jälkeen tavoittelee kasvua. Tämän jälkeen tavoitellaan hieman suurempaa kasvua, jonka jälkeen tulisi kasvaa vielä lisää. Mutta millaisia nämä osatekijät ovat, jotka mahdollistavat kasvun ja yrityksen kehittymisen?

”Teoriassa kaikki haluavat kasvaa, mutta suurin osa yrityksistä kokonaisuuksina ja suurin osa johtajista ei ole valmiita tai edes halukkaita laittamaan itseään henkilökohtaisesti likoon. Toisaalta johtajien joukosta löytyy myös toinen ääripää – ne, jotka ovat valmiita uhraamaan kasvun alttarille kaiken muun. Kumpi ryhmä vie yrityksensä parempiin tuloksiin?” – Jukka-Pekka Vuori

Kyse on ihmisten johtamisesta ja arvostamisesta, vastuun ottamisesta sekä innovatiivisuudesta. Menestysyhtiöiden takana on usein samantyyppisiä tekijöitä ja vaikuttimia, rohkeutta ja uskallusta. Taantuman aikana paljon parjattu markkinointi – onko se sittenkin väärä paikka säästää?

 

Harvoin tulee vastaan yhtä innostavaa ja ajatuksia antavaa kirjaa. Vuori ei anna suoria vastauksia, mutta antaa kasapäin aineksia luoda omia ratkaisumalleja samantyyppisiin kysymyksiin. Ajatuksia täydennetään huippu-urheilulla ja sen ideologialla. Kirjaan valitut mallit perustuvat toteennäytettyyn menestykseen, innovaatioihin ja idearikkauteen, siihen toimintaan joka usein yrityksissä on aliarvostettua.

JUKKA-PEKKA VUORI

Kasvun paikka (s. 256)

Talentum 2011.© 2013- RayQ Oy
^