Kaarina Hazard & Raimo Summanen – Lätkä –kirja urheilusta


En ole ikänä lukenut näin sopimatonta kirjaa. Se ei sopinut yhtään siihen malliin päässäni, joka oli varattu jääkiekolle ja urheilulle. Mutta koska asialla oli kaksi kovaa ammattilaista; toinen kirjoittamisen, toinen jääkiekon, niin oli pakko muuttaa omaa malliaan. Voin suositella tätä kokemusta kaikille, jotka eivät pelkää uusia ajatuksia.

 

”Miksei ylistetä vammaisuutta, jota urheilu on, vaan tavanomaisuutta? Sponsoreiden tähden tietenkin, mutta onko se järkevää edes niiden kannalta?” – Kaarina Hazard & Raimo Summanen

 

Itse kirja on puhdasta paatosta, jossa asiat sanotaan suoran epäsuorasti. Lisäksi epäsuorat asiat nähdään kirkkaan suorasti. Aika, paikka, tapa. Ei saa tappaa, paikasta ja ajasta riippumatta urheilun sisintä. Sitä parivaljakko painottaa. Urheilu ei ole kliinistä tai täydellistä, se on kesken ja rikki. Urheilijan pitää saada olla urheilija, hyvä siinä, muttei täydellinen ihminen.

 

Oikeasti kirja on kannanotto ytimen puolesta – oli se mikä tahansa, vain siellä olleet voivat siitä jotain sanoa uskottavasti kun se oikealta tuntuu. Ympärillä olevat pysykööt siellä.

KAARINA HAZARD & RAIMO SUMMANEN

Lätkä –kirja urheilusta (s. 279)

Teos 2011.© 2013- RayQ Oy
^