Kaikki tärkeät asiat

30-vuotisjuhla-symposium


Kaikki tarkeat asiat -kutsuMistä kaikki alkoi?

Helmikuussa 2012 havahduin siihen, että täyttäisin kesäkuun neljäs 30-vuotta. En juurikaan ole juhlija-tyyppiä, mutta nyt ajattelin, että voisi olla syytä. Aika nopeasti syntyi idea symposiumista, jossa minulle tärkeät ihmiset eri aloilta kertoisivat itselleen tärkeistä asioista edistäen samalla Suomen hyvää. Alusta lähtien oli selvää, että mahdolliset muistamiset ohjaisin hyväntekeväisyyteen, Naisten Pankille ja Tukikummeille.

Arvokas kohtaaminen

Laitoin kyselyn ihmisille, joiden tiesin olevan tärkeitä minulle ja joiden kohtaaminen oli ollut minulle tärkeää. Hämmästyksekseni jokainen puhujaksi kutsumani ihminen vastasi, että totta kai tulen mukaan. Se tuntui hyvältä. Eräs puhujista sanoikin minulle, että sinusta taidetaan pitää aika paljon. Toivon, että näin on. Samoin ravintola KlausK ja hyväntekeväisyysjärjestöt lähtivät mukaan. Myös läheiset yhteistyökumppanini 15/30 Research ja Insano osallistuivat. Wörks teki tapahtuman kutsun pro bono. Kaikille vielä iso kiitos avustanne!

Mitä sitten tapahtui?

Kesäkuussa 2012 sen neljäntenä päivänä aamulla kaikki oli valmista. Synttäri-symposiumiini osallistui liki 80 henkilöä, joista jokainen yhtä tärkeä. Puhujien puheenvuorot synnyttivät ajattelua ja keskustelua – aika loppuikin pahasti kesken. Monet toivoivat samanlaisia tilaisuuksia lisää, missä erilaiset ihmiset voivat pohtia tärkeitä asioita ja rakentaa yhteistä näkemystä. Tilaisuus päättyi Suvivirteen, joka sopi niin teemaltaan kuin ajankohdaltaan tilaisuuteen erinomaisesti. Luulen, että Kaikki tärkeät asiat –tilaisuuksia tullaan näkemään jatkossakin.

Miksi?

Monesti me ihmiset käytämme energiaamme siihen, että ajamme omia tärkeitä asioitamme ja etujamme suljetuin silmin ja korvin. Tahdoin (hyvän tekosyyn varjolla) järjestää kohtaamisen, jossa eri taustoista tulevat oman alansa ammattilaiset pyrkisivät yhdessä löytämään ne kaikki tärkeät asiat ja näihin etenemispolut. Valitettavasti aikamme ei riittänyt vielä näin pitkälle, mutta mahdollisissa tulevissa tilaisuuksissa tähän tullaan panostamaan.

Minulla on unelma, jossa yhteiskunnan kaikki toimet alistettaisiin tärkeille asioille eli sille, että pohtisimme yhdessä sitä, mistä milloinkin todella on kyse. Tämä sopisi niin jääkiekkoon kuin kestävyysvajeeseenkin. Uskon, että oikeiden mediakumppaneiden, puhujien, keskustelijoiden ja osallistujien avulla tämä voisi saavuttaa todellisia ja konkreettisia vaikutuksia yhteiskunnassamme.

© 2013- RayQ Oy
^