Miten mittaat elämääsi?


Nyt on niin, että tällaisia kirjoja ja kirjoituksia tarvitaan enemmän. Monesti on kestämätöntä ajatella, että teko ja tavoite – saati merkitys – löytyisi saman paradigman sisältä. Esimerkiksi raha: jos se on sekä työ, tavoite ja merkitys, niin mittarit saattavat viedä vinoon. Samoin on muidenkin isojen asioiden kuten uskonnon, politiikan tai jokin ismin kanssa. Parhaimmillaankin näkökulma kapenee liiaksi.

”Ajan mittaan tarkoituksen selkeys päihittää tiedot toimintojen kustannuksista, tuloskorteista, ydinosaamisesta, innovaatioista, neljästä P:stä, viidestä voimasta ja muista tärkeimmistä bisnesteorioista, joita Harvardissa opetamme.”

Tämä kirja on juuri tästä syystä tärkeä. Ne mittarit, jotka syntyvät paradigman sisällä eivät yksin riitä. Raha-maailmassa elänyt rikkauden saavuttanut ei ole välttämättä menestynyt paradigman ulkopuolella, tai uskonnossaan onnistunut saattaa olla muuten epäonnistunut. Siksi menestys ei ole absoluutti, vaan näkökulma, jota täytyy mitata asetettuja mittareita vastaan, ja toimivat vain niiden mittareiden käyttöalan puitteissa. Muualle sovellettuna ne ovat myrkkyä.

Vahva suositus: Tämä kirja kannattaa lukea olit sitten pappi, lukkari, talonpoika tai kuppari. Johtajien ja päättäjien täytyy lukea tämä.

Christensen, C. M., Allworth, J. & Dillon, K.

Miten mittaat elämääsi?

Kauppakamari 2013, s. 175© 2013- RayQ Oy
^