Pekka Hämäläinen – Voittoon


Voittoon -kirja on perusteos mentaalivalmennuksesta. Vaikka siinä esimerkein liikutaan urheilun ja jääkiekon maailmassa, silti mentaalivalmennuksen teemat sopivat hyvin myös muillekin tavoitteisiin pyrkiville avuksi.

”Viha ja rakkaus eivät ole vastakohtia. Jos tunnen jotakuta ihmistä kohtaan vihaa, se on osoitus siitä, että tuo ihminen on tärkeä minulle. Jos hän ei olisi tärkeä, en vaivautuisi edes vihaamaan, olisin välinpitämätön. Rakkauden vastakohta onkin välinpitämättömyys.” -Pekka Hämäläinen

Hämäläisen kirja on helppoa luettavaa, jossa ei turhaan ole tuotu esille teorioita ja tutkimuksia, jotka kuitenkin löytyvät taustalta. Paikoitellen niitä olisi ehkä hieman kaivannut. Kirjan ydin perustuu tutulle ajatukselle siitä, että meillä on sekä latistaja että kannustaja sisällämme. Oleellista on, kumman annamme vaikuttaa käsityksiimme itsestämme ja maailmasta.

 

Kirja antaa to do -listan tyylisiä tiivistelmiä siitä, miten erilaisia asioita tulisi elämässään työstää. Omat näkökulmansa sekä pelaajille että valmentajille auttavat ymmärtämään joukkueiden jäsenten eri rooleja.

Enemmän aiheeseen perehtyneille kirja ei juuri tuo mitään uutta ja ihmeellistä, mutta on erinomainen sisäänheittoteos mentaalivalmennuksesta kiinnostuneille.

PEKKA HÄMÄLÄINEN

Voittoon (s. 232)

Kirjapaja 2012.© 2013- RayQ Oy
^