Pekka Pirhonen – No agenda club: elä väljästi


Loistava kirja itsensä tutkiskeluun. Kirjoittaja painotta vahvasti, että yrityksissä tehdään tänään liikaa. Työntekijät ovat liian kiireellisiä, kokouksissa tehdään yhtä aikaa työtä ja luetaan sähköpostia, kun yritetään käydä läpi kokouksen agendaa. Kirjoittaja koki liian usein palavereita, joissa yritettiin käydä läpi liian paljon asioita; oli liian vähän aikaa, kokouksen syy epäselvä, ja ehkä tärkeintä, paikalla olevat ihmiset olivat väärässä mielentilassa. ”Kannattaa kiinnittää huomiota, mihin kiinniittää huomiota”.

 

”Elämä parenee vähentämällä jotain, ei lisäämällä.” -Pekka Pirhonen

 

Kirjoittaja kyllästyi tehottomiin ja turhastuttaviin kokouksiin ja palavereihin, ja alkoi kehittämään No agenda klubia. No agenda klubissa ei koskaan ole agendaa, vaan dialogin kautta löydetään ne tärkeät asiat, josta pitää keskustella. Kirjassa käydään läpi No agenda klubin toiminta. Kaava menee suurin piirtein näin : Foorumi rakentaa dialogia, dialogi rakentaa luottamusta, luottamus rakentaa yhteistyötä, yhteistyö rakentaa hyvinvointia ja hyvinvointo edistää foorumia jne.

 

Aika iso osa kirjasta koskee sitä filosofiaa, johon No agenda club nojaa. Filosofia voidaan varmasti kiteyttää kirjoittajan lauseeseen: ”Elämä parenee vähentämällä jotain, ei lisäämällä.”

PEKKA PIRHONEN

No agenda club: elä väljästi (s. 181)

Talentum 2009.© 2013- RayQ Oy
^