Petri I. Salonen – Rohkeasti maailmalle


Tutustuin Petri I. Saloseen syksyllä 2010. Jokin hänen asenteessaan teki vaikutuksen. Samassa tilaisuudessa sain tämän kirjan lahjaksi ja ajattelin, että tässä on jotain jonka piti mennä juuri näin.

 

”Hyvien yritysten tunnusmerkki on, että ihmisistä näkee heidän nauttivan työstään. Tämä lähtee yleensä aina johdosta ja sen asenteesta työntekijöitä kohtaan. Jos yrittäjä tai toimitusjohtaja lietsoo tappiomielialaa, tämä tarttuu välittömästi myös työntekijöihin, ja lopputulos on aina huono.” – Petri I. Salonen

 

Tartuin kirjaan ja huomasin, että kirjan alku on rautaista tavaraa; rehellistä niin risuista kuin ruusuistakin maailmalle muuttajan arjesta. Koska kirjoittaja asuu USA:ssa, niin kirjan tyylissä on jotain jenkkimäistä – itseäni se ei häirinnyt, mutta joku saattaa sen vuoksi heittää lapsen pesuveden mukana. Rohkaisen olematta tekemästä näin.

 

Kirjassa käydään läpi maiden välistä muuttoa niin työn kuin ihmisenkin näkökulmasta. Teokseen on haastateltu monia, joten ajatukset eivät ole pelkästään kirjoittajan. Lisäksi erikoismaininnan ansaitseen kirjaviitteet, jotka ovat tekstissä – Tohtori on tosiaan lukenut mies (alkaisikohan hän Lukeville.net arvioijaksi?).

 

Vaikka kirja ei suoranaisesti liity johtamiseen, niin mielestäni monet ominaisuudet, jotka liittyvät uuteen maahan muuttoon, sopivat myös johtajalle: rohkeus, sinnikkyys, kyky tehdä päätöksiä jne.

 

Mielenkiintoista olisi kuulla, mitä Petri ajattelee uudesta Brändityöryhmän mietinnöstä. Mitä maailmalle muuttaja voisi tehdä, jotta hän kirkastaisi Suomea maailmalla?

PETRI I. SALONEN

Rohkeasti maailmalle (s. 256)

Talentum 2010.© 2013- RayQ Oy
^