Sain kutsun kirjoittaa blogia TYT:n kotisivuille


Jotta yhteiselomme sujuisi sutjakkaasti ystävät hyvät (olen tehnyt valinnan suhtautua teihin ystävinäni välittämättä siitä, mitä mieltä te siitä olette) tahdon kirjata omat sääntöni. Toivon, että minut tuomitaan ja kiitetään niitä vasten, ei mielivaltaisesti tai oman mielensäpahoittamisen/-ylentämisen seurauksena. Lisäksi vaadin, että kaikki mahdolliset kommentit tuodaan julki omalla nimellä, ei nimimerkillä. Reagoin vain omalla nimellä esitettyihin kommentteihin. Piste.

Sitten sääntöni – Set of Rules:

1. Kritiikin tulee kohdistua aina rakenteisiin, asemaan ja kulttuuriin, ei koskaan yksittäiseen ihmiseen tai hänen persoonaansa tai identiteettiinsä.
2. Kaikki pitää kyseenalaistaa, erityisesti omat ajatuksensa. Aina.
3. Pyrin totuuteen kuten sen parhaan ymmärrykseni mukaan kyseisellä hetkellä ymmärrän. Seuraavassa blogissa olen todennäköisesti täysin erimieltä itseni kanssa.
4. Kaiken minkä voi sanoa selkeästi, sanon selkeästi. Muusta vaikenen.
5. Unohdan teologian. Maailma on paljon kiinnostavampi paikka kun sitä pyrkii ymmärtämään todellisuuden, ei silmälasien, kautta, jossa teologiallakin on oma pieni käyttöalansa.
6. Minun kanssani täytyy olla erimieltä. Samaakin mieltä saa olla.

Pyydän, että palaatte hyvät ystävät näihin sääntöihini aina kun luette tulevia blogejani. Näin vältytte turhalta mielipahalta, väärinkäsityksiltä ja turhalta tulistumiselta. Mutta jos rikon näitä sääntöjäni, pyydän teitä mitä nöyrimmin palauttamaan minut kaidalle tielle.

Ennen kaikkea odotan rakentavaa, kunnioittavaa ja perustelevaa keskustelua ystävällisessä hengessä!

Ville

Akuperäinen kirjoitus teologian ylioppilaiden tiedekuntayhdistyksen sivuilla.© 2013- RayQ Oy
^