Sami Metelinen & Marko Parkkinen – Ihmisen vuosi 2011


Tämä pieni hauska kirja on mielenkiintoista luettavaa. Ideana on, että ryhmä ihmisiä on kokoontunut miettimään Ihmisen vuoden 2011 puheenaiheita, ilmiöitä ja sensaatioita. Kuten tiedämme, ennustaminen, etenkin tulevaisuuden, on vaikeaa. Tästä syystä kirjaan kannattaakin suhtautua enemmänkin ryhmän ihmisiä ajatuksina siitä, mistä syyskuusta 2010-elokuuhun 2011 kestävänä Ihmisen vuotena yhteiskunnassa tullaan keskustelemaan.

 

”Merkittävä ongelma Suomessa lienee myös riskinottokulttuurin puuttuminen. Jos Suomessakin omaksuttaisiin Yhdysvalloista tuttu asenne, että oikea yrittäjä on kokenut elämässään vähintään yhden konkurssin, kasvuhalukkuuttakin löytyisi enemmän.” – Sami Metelinen & Marko Parkkinen

 

Tämä seitsemän viisaan ryhmä koostuu eri alojen asiantuntijoista, jolloin kirjan sisällöt ovat eri aloja käsitteleviä. Täytyy tunnustaa, että nyt elettäessä marraskuuta 2010 eli ihmisen vuoden alkukevättä, niin jotkut ennustukset ovat osuneet kohdalleen aika hyvin. Esimerkiksi marraskuulle ennustettiin, että kirkon on viestitettävä modernisoitumisestaan – ja näin on myös tapahtunutkin.

 

Itselleni kirjan parasta antia oli ajatus ihmisen vuodesta. Huomio siitä, että ihminen ei elä almanakan mukaan (okei, uudenvuodenlupauksia tehdään) tai Hoosiannan laulamisen mukaan, vaan syksyisin uutta aloittaen, on oivaltava. Ehkäpä myös organisaatioissa vuosikelloja voisi miettiä uudestaan tästä näkökulmasta. Lisäksi johtajille ei tee ikinä pahitteeksi miettiä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

SAMI METELINEN & MARKO PARKKINEN

Ihmisen vuosi 2011 (s. 276)

Seedi Oy 2010.© 2013- RayQ Oy
^