Timothy Ferriss – 4 tunnin työviikko


Ensimmäistä kertaa en tiedä, mitä kirjasta kirjoittaisi. Jotenkin tämä kirja on sekä nerokas että pöyristyttävä. Ajatus siitä, että yksilö voisi ulkoistaa kaiken ikävän toisille on vastuuton, toisaalta jos hän pystyy tarjoamaan työtä muille tällä tavalla, hän on erittäin vastuullinen.

 

”Ei riitä, että ajattelet uudella tavalla. Ajatteleminen on passiivista. Opettele myös toimimaan uudella tavalla.” – Timothy Ferriss

 

Minkälainen yhteiskuntamme olisi, jos kaikki tekisivät työtä vain 4 tuntia viikossa? Ehkä vallitsisi täystyöllisyys, toisaalta harvan työ olisi niin tuottavaa, että 4 tuntia riittäisi kattamaan (kasvaneen vapaa-ajan) kulut. Ja kun rahaa on vähemmän, niin myös tuottavien töiden määrä vähentyisi.

 

Yhteiskunnan näkökulmasta ihanne olisi, että voisimme tehdä työtä yhtä tehokkaasti kuin 4 tunnin työviikossa tekisimme. DEAL-ajattelun tulisi kyllä laajeta laajemmalle: Definitio (määrittely), Eliminointi, Automatisointi ja Liberaatio (vapautuminen) ovat erinomaisia ohjenuoria työn järkevöittämiseen, tehostamiseen ja siihen, että tehdään oikeita asioita oikein.

 

Teos mielestäni sopii hyvin avartamaan käsitystä siitä, mitä työ on ja miten se voisi olla toisin. Jotkut meistä ehkä pääsevät 4 tunnin työviikolla, mutta nekin jotka tekevät enemmän, voivat tehdä sen mielekkäämmin.

TIMOTHY FERRISS

4 tunnin työviikko (s. 335)

Basam Books 2011.© 2013- RayQ Oy
^