Uusi johtamisen psykologia


Uskallan väittää, että tämän kirjan luettuaan ymmärtää paremmin sekä ihmistä että johtamista. Erityisesti mitä ne eivät ole. Tutkimukseen perustuva, analyyttinen ja helppolukuinen ote vie lukijan suurmiesteorioiden kautta maailmanhistorian merkityksellisiin puheisiin. Johtamisessa kuitenkin on kyse siitä, että johtaja on yksi meistä, jonka on toimittava puolestamme ja luotava hahmomme – ja ennen kaikkea saada meidät merkitsemään jotakin.

”Johtajat, johdettavat ja tilanteet ovat keskinäisessä vuorovaikutuksessa, toinen toisensa luovia elementtejä, eivät irrallisia kiinteitä yksiköitä – ja tämä vuorovaikutus vapauttaa johtamisen voiman.”

Johtamisessa on siis kyse lähes kaikesta muusta kuin itsestä, siinä fokus on toisessa ja meissä. Tätä on vaikea uskoa ja ymmärtää, jos edelleen ajattelee, että joku on yli-ihminen, joka on johtajana olemisen vaatimus. Johtamisessa voi kasvaa hyväksi kuin missä tahansa muussakin asiassa. Ja toisaalta, hyvä johtaja ei ole kaikessa hyvä niin kuin meistä ei kukaan ole.

Teos on mielenkiintoinen johdanto uuteen ajatteluun.

Haslam, S. A.; Reicher, S. D. & Platow, M. J.

Uusi johtamisen psykologia

Gaudeamus 2012, s. 207© 2013- RayQ Oy
^